آیا از این مضرات زعفران خبر دارید؟

زعفران یکی از خوشمزه ترین و خوش عطرترین ادویه های موجود است که بهترین های این ادویه در ایران کشت می شود. گذشته از تمام فواید زعفران باید به مضرات آن نیز توجه کنیم و در زمان استفاده آن را مد نظر قرار دهیم.

بهترین روش نگهداری زعفران

زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه‌ای نگهداری شود. زیرا با توجه به این که اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگه داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزهٔ آن کاسته می‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌رود.

مضرات زعفران که باید بدانید

مصرف بیش از حد زعفران نیز باعث کاهش فشار خون و رقیق شدن بیش از حد خون میشه که ممکنه عوارضی مثل خونریزی های بینی و یا رحمی رو در بانوان به همراه داشته باشه. مصرف بیش از حد این ماده به دلایلی که گفته شد برای خانوم های باردار نیز توصیه نمیشه و ممکنه به سقط جنین در ماه های اول حاملگی منجر بشه.

هم چنین مصرف بی رویه زعفران باعث استفراغ، کاهش ضربان قلب، خون ریزی از بینی، خون ریزی از پلک ها و لب و موجب سر گیجه، بی حالی، زردی پوست و عوارض خطرناک دیگر می شود که این عواقب حتی می تواند منجر به مرگ شود.

خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است. اشتها را کم می کند و ایجاد سردرد می کند و باعث اختلال حواس می شود.

مصرف زعفران به مقدار زیاد سمی است و باعث استفراغ، خون ریزی رحم، اسهال خونی، خون روی از بینی، پلک ها و لب ها، سرگیجه، بی حالی، زردی پوست وتحریکات شدید ماهیچه های صاف و حتی گاهی مرگ نیز می شود.

مصرف بیش از حد آن در دوران قاعدگی، میزان اضطراب را افزایش می دهد.

مصرف زیاد آن باعث تغییر رنگ پوست می شود.

به علت دارا بودن طبیعت گرم ممکن است منجر به اسهال، از دست دادن آب بدن و ترشح خون از طریق ادرار شود

مصرف زعفران در بارداری

مصرف زعفران در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندام‌ها ست می‌تواند به جنین صدماتی وارد نماید. مصرف زعفران در سه ماه اول حاملگی باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم دارد و در نتیجه احتمال سقط جنین را به همراه دارد اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان آسان آماده می کند. زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم می گردد و زایمان را آسانتر می سازد.

چقدر مجازیم زعفران مصرف کنیم؟

مصرف سه گرم زعفران را در ماه برای هر فرد مناسب است و استفاده بیش از پنج گرم زعفران در یک وعده غذایی‌، عوارضی همچون سرگیجه، کاهش تعداد ضربان قلب و احساس تهوع در پی دارد.

مراقب زعفران های تقلبی باشید

تولید کنندگان در تولید زعفران تقلبی از رنگ‌های غیر استاندارد و مواد نگهدارنده استفاده می‌کنند. اگرچه این محصولات، دارای زعفران هستند اما میزان زعفران در آن‌ها بسیار کم است. مشکل این‌جاست که بافت و رنگ زعفران تقلبی آن‌قدر شبیه زعفران واقعی است که به سختی می‌توانید آن‌ها را از هم تشخیص بدهید. بنابراین، دفعه بعدی که می‌خواهید زعفران بخرید، دقت کنید. در هنگام خرید فقط به برندهای معتبر اطمینان کنید.

زعفران و کاهش وزن

خیلی از مکمل‌های کاهش وزن نیز برای رنگ و طعم از زعفران استفاده می‌کنند. زمانی که چنین رژیم غذایی را دنبال می‌کنید مراقب باشید. استفاده طولانی مدت از زعفران می‌تواند خطرناک باشد. زمانی که برای کاهش وزن، مکمل زعفران مصرف می‌کنید باید مراقب طول دوران مصرف باشید. مراقب باشید که این دوران بیشتر از شش هفته طول نکشد. به هر حال، توصیه می‌کنیم دوره مصرف زعفران را تحت نظر متخصص بگذرانید. از کاهش یا افزایش میزان مکمل زعفران بدون اجازه پزشک یا مربی بدنسازی خود پرهیز کنید.

نحوه تهیه چای زعفران

دم کردن زعفران با آماده نمودن چای زعفران به عنوان یک نوشیدنی متفاوت بوده، برای تهیه این چای، مقدار ۱/۳ قاشق چایخوری زعفران رو در یک قوری آب جوش به همراه مقداری چای سبز بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد، سپس همراه نبات یا شکر، یک چای زعفران خوش عطر و طعم نوش جان کنید.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.